06 december 2011

Armoede in Nederland neemt toe

Het is nu ruim 5 jaar geleden, dat ik het heb geconstateerd: In Nederland neemt het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft toe! Aan wie hebben wij dit te danken? Onder andere aan de veroorzaker, van de crisis, waar wij ons in bevinden: De VVD, en aan de graaiende (bank)directeuren, die naast het riante salaris dat ze verdienen (krijgen), ook nog eens miljoenen aan bonussen opstrijken, en alleen maar aan zichzelf denken! Bovendien hebben ze ons opgelicht, bij de invoering van de euro, zo hebben sommige economen berekend. Ze hebben ons te weinig euro's gegeven, voor elke gulden!

Deze situatie was te voorkomen, als ze iedereen een basisinkomen hadden gegeven.
En verder de hypotheekrente, voor hen die het kunnen missen, afgeschaft wordt, en het geld eerlijker verdeeld moet worden. De grootgraaiers zouden, bijvoorbeeld, hun bonussen kunnen verdelen, onder hen die het echt nodig hebben.
Bovendien zijn de lonen van gewone arbeiders sinds 1972 met 8%, en de lonen van directeuren met maar liefst 275%!!!

Mark Rutte zegt: Armoede kennen we niet, in Nederland. Hij heeft makkelijk praten met zijn salaris van bijna 2 ton, terwijl er mensen zijn, die €50 of minder, (na betaling vaste lasten) per maand, overhouden, om boodschappen te doen! Het wordt tijd dat deze mensen een paar zwembandjes krijgen, om hun hoofd boven water te houden. De macht, en het geld moet worden herverdeeld.
Ook is het een goed idee van Edwin Heijmans om (het restant van) je kerstpakket te doneren aan de voedselbank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten